Vigtig viden om træmøbler

Træ udendørs

Langt de fleste PLUS produkter er beregnet til udendørs brug.

Overfladebehandlingen skal derfor sammenlignes med en udendørs træbeklædning, en træterrasse eller lignende – ikke med dit sofabord eller parket­gulv indendørs.

Tommelfingerreglen er

Alle træprodukter du køber fra PLUS skal efterbehandles!
I nogle tilfælde leveres produkter grundmalet, men du skal selv sørge for at slutbehandle produktet.

PLUS anbefaler at du først efterbehandler træværk når fugtigheden er under 15%. Brug en fugtmåler som kan købes i de fleste velassorterede byggemarkeder i Danmark.

Revner og sprækker

Træ arbejder afhængig af vind og vejr. Derfor forekommer sprækker eller revner i produktet – det påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt – og du kan endda ople­ve, at revnen efter tid, vil trække sig sammen igen.

Harpiksudtræk

Alt efter træsort, vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal proces, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

Grønne pletter

På grund af kobberindhold i trykimprægneringen kan der forekomme et grønligt skær samt udtræk af indholdsstoffer omkring knaster. Det grønlige skær vil hurtigt reduceres i takt med solens påvirkning.

Strømærker

På trykimprægnerede produkter kan der forekomme visuelle ”strømærker”. Denne nuance forskel vil med tiden forsvinde.

Nuanceforskelle

Vores PLUS produkter opbevares udendørs i perioden fra produktion og indtil levering hjemme hos dig. Vind og vejr vil således sætte nogle spor på materialet, som du vil kunne se i form af nuanceforskelle. Disse nuanceforskelle forringer ikke produktets levetid og vil udlignes med tiden.

Ingen af de ovennævnte forandringer skader træet. Derfor er de ikke reklamationsberettiget, det samme er gældende for spor efter skruer og klammer. For at sikre den bedste beskyttelse og efterbehandling se mere under efterbehandling og vedligehold af træ.

Scroll to Top