Rionet

Rionet hegn – Til dig der ønsker minimalt vedligehold

Rionet er et jernet, der er blevet et moderne element i mange danske haver. Selvom rionet er særligt kendt som armeringsnet indenfor betonkonstruktion, er det med god grund, at det er blevet populært.

Mange benytter rionet til bl.a. opbygning af espalier, dekoration og til flere forskellige formål. Nettets masker er særligt egnet til at slyngplanter, frugttræer og klatreplanter kan gro opad det. Ved at bruge rionet som et plantegitter, kan du give din have en solid og grøn afskærmning. Det kan derfor være en perfekt løsning til dig, der ønsker at skabe luft, og give et grønt pust og et mere frodigt udtryk til haven.

Det at rionettet er af galvaniseret betyder, at nettets metal er belagt med zink. Denne belægning danner en hinde, der beskytter nettets metal mod rust. Et rionet hegn kan nemt passe ind i alle haver. I modsætning til traditionelle træ espaliervægge, behøver du i mange år ikke at bekymre dig om vedligehold af rionettet, når du opsætter dine grønne plantevægge. Ikke to haver er ens, hvorfor et galvaniseret rionet giver dig mulighed for at få en unik løsning.

Galvaniseret rionet i høj kvalitet til skarpe priser

Vi ønsker, at du kan få lige den have, som dit hjerte ønsker, uden at det skal koste dig en formue. Derfor tilbyder vi billige priser på vores havehegn. Skal du købe større mængder, kan du altid indhente et tilbud hos os. Dermed kan du få en pris, der passer til din ordres mængde.

Maskestørrelse: Et kraftigt udvalg af rionet hegn

Maskestørrelsen på vores galvaniseret rionet hegn kan variere fra 50×50 /100×100 til 150×150 mm. Dimensionerne på findes i Ø4, Ø5, Ø6 samt Ø8, samt kommer i målene: 180x90cm til 300x200cm. Du får således frit valg på, hvor kraftig, du gerne vil have dit hegn, skal være.

Opsætning af rionet hegn

Skal du bruge dit kommende rionet til at opsætte et rionet hegn, behøver du ikke at frygte en tidskrævende og kompliceret proces. Du kan let og hurtigt montere et rionet hegn, ved at bore et hul på ca. 10 cm ned i jorden. Herefter fylder du hullerne med tørbeton, og stamper dem godt undervejs. Til sidst, kan du slutte af med at hælde lidt vand på. ca. 1 L efterfulgt af jord, så planterne gro.

Rionet, espaliervæg, vinranker og lign.

Der er mange muligheder, når det kommer til anvendelsen af rionet hegnet i haven. Som førnævnt kan du bruge armeringsnettet som hegn i haven, men også til at lave hyggelige kroge. Rionet er gennem de seneste par år blevet til et populært valg, når det kommer til udsmykning af haven. Særligt er der mange personer, der bruger det til espaliervæge, vinranker og lign.

Du kan nemlig med rionet hurtigt og nemt opsætte “levende vægge” i haven. Jernnettets stålstænger og skelet giver gode muligheder til at binde planterne, samt give dem plads til at slynge og gro op ad nettet. Med tiden vil nettet blive dækket til og dermed blive forvandlet om til et “levende hegn”.

Levende hegn, opsætning og planter

Du kan her montere et rionet mellem to stolper i jorden, ved at bore huller i siderne på pælene, hvorefter du kan stikke rionettets jernstænger ind. Alternativt, kan du også fastgøre rionettet på for- eller bagsiden af stolperne med klammer og strips.

Har du lært at svejse, eller lyst til at lære det, kan du også lave en rosenbue ved brug af rionet. Funktionelt kan du også anvende rionettet, som en midlertidig afskærmning af mindre træer og planter, som du ønsker beskyttet mod dyrevildt. Vi anbefaler, at du bruger vores galvaniserede model til opsætningen af hegn. Du kan også gøre som mange andre, og bruge den samme mode til montering af espaliervægge og vinranke.

Scroll to Top